معمولا هنگامی که با عباراتی همچون نیش پشه، جای گزیدگی و… مواجه میشوید، به یاد التهاب، خارش و دیگر آثار جانبی آن میافتید. این در حالی است که نیش پشه صرفا با عوارض کوتاه مدت به پایان نرسیده و گاهی منجر به بیماریهای مختلفی همچون مالاریا و تب دنگي خواهد شد. به عنوان مثال پشه دنگي یا همان پشه آئدس با وارد کردن ویروس به بدن، موجب تب، خستگی و بثورات پوستی شده و سلامتی انسان را به خطر میاندازد. به همین دلیل یکی از معضلات دائمی افراد هنگام ورود به بهار و تابستان، جلوگیری از نیش پشه میباشد. در واقع حتی اگر نیش پشه حاوی ویروسهای خطرناک نباشد، خارش شدیدی ایجاد کرده و از طریق زخمهای ایجاد شده، راهی برای ایجاد عفونت باز میکند. به همین دلیل بهتر است قبل از گزیده شدن توسط پشه، راهی برای جلوگیری از آن پیدا کرده تا درگیر مشکلات جانبی این عارضه نشوید.
برای خرید دستگاه پشه کش با خدمات پس از فروش به پارسیان دافع مراجعه کنید.
راههای جلوگیری از نیش پشه
به طور کلی راههای زیادی برای پیشگیری از نیش پشه وجود داشته که برخی از آنها وابسته به مواد شیمیایی بوده و برخی دیگر با تغییرات جزیی در زندگی اتفاق میافتند. در ادامه با بهترین ترفندهای کاربردی برای جلوگیری نیش پشه آشنا خواهید شد:
رعایت نظافت
یکی از مهمترین عوامل جذب کننده پشهها، موادی هستند که با تعریق از بدن ما خارج میشوند. بنابراین اولین قدم برای دور کردن پشه و پیشگیری از نیش زدن آن، استحمام و تمیز نگهداشتن بدن میباشد. توصیه میکنیم بعد از تمرینات ورزشی یا فعالیتهای بدنی، دوش گرفته تا دلیلی برای جذب پشهها باقی نگذارید.
استفاده از دافع حشرات
مواد دافع حشرات یکی از بهترین و مطمعنترین لوازم برای جلوگیری از نیش پشه هستند. این مواد در واقع پشهها نمیکشند بلکه مانع نزدیک شدن آنها به بدن میشوند. هنگام خرید دافع حشرات بررسی کنید که تا چند ساعت روی بدن تاثیر داشته و طریقه مصرف آنها چگونه است. به طور کلی از مصرف دافع حشرات بر روی چشم و دهان خودداری کرده و آنها را روی پوست آسیب دیده استعمال نکنید.
پوشیدن لباس مناسب
هنگامی که قصد خروج از خانه را داشته یا در طبیعت کمپ میکنید، پوشیدن لباسهای بلند، استفاده از کلاه و دستکش را جدی بگیرید. با این کار ساده میتوانید تا میزان زیادی در جلوگیری از نیش پشه موفق شوید. با این حال منظور از لباس مناسب فقط لباسهای بلند و پوشیده نیست؛ بلکه استفاده از لباسهایی که با پرمترین تولید شده یا به آن آغشته هستند، گزینه بهتری خواهد بود. پرمترین یک ماده دافع حشرات بوده که حتی پس از چند مرتبه شستشو، اثر آن روی لباس باقی میماند.
پرهیز از عطر زدن
یکی از عوامل جذب کننده پشهها، عطرهایی هستند که رایحه گلی، چوبی یا میوهای داشته باشند. بنابراین بهتر است از عطر و ادکلن استفاده نکرده و لوسیونهای معطر را نیز کنار بگذارید.
محافظت از ورودی هوا
قرار دادن توری برای درب و پنجرهها یا بستن آنها، راه موثری برای جلوگیری از ورود پشه به فضای داخلی میباشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که اطراف درب و پنجره درزی وجود نداشته باشد و در صورت وجود، آن را پوشش دهید. روشن کردن سیستم تهویه نیز میتواند پشهها را از محیط دور کرده و مانع برگشت آنها شود.
استفاده از پشهبند
هنگامی که میخواهید برای دورهمی یا خواب در فضای باز و بدون تهویه بمانید، از پشهبند استفاده کنید. توری پشهبند به گونهای است که تهویه هوا را به راحتی امکان پذیر کرده و از ورود هرگونه پشهای جلوگیری خواهد کرد. لازم است بدانید برخی پشهبندها توسط حشرهکشهای مقاومی تولید شده که میزان تاثیرگذاری آنها را افزایش میدهد.
خشک نگهداشتن محیط
پشهها برای تخمگذاری آبهای راکد را انتخاب میکنند. بنابراین توصیه میکنیم از راکد ماندن آب در ظروف و اطراف محیط زندگی جلوگیری کرده تا محلی مناسب برای حضور پشهها به وجود نیاورید. به سطلهای زباله اسپری حشرهکش زده و وسایلی همچون حمام پرنده و سطل آب را به طور مداوم خالی نمایید. این کار برای از بین بردن پشه های ریز در منزل نیز موثر میباشد.
بهترین دافع حشرات برای جلوگیری از نیش پشه
شاید این سوال برای شما نیز به وجود بیاید که برای دفع نیش پشه چه چیزی روی پوستمان بمالیم که اثربخشی مناسبی داشته باشد؟ ما در ادامه بهترین دافع حشرات را به شما معرفی خواهیم کرد:
- DEET: این محصول یکی از قدیمیترین دافع حشرات بوده که توسط ایالات متحده تولید شده است. میزان تاثیرگذاری DEET به درصد غلظت آن بستگی داشته و هرچه غلظت آن بیشتر باشد، زمان بیشتری پوست را از گزش حشرآت محافظت مینماید. بنابراین هنگام خرید این محصول به زمان تمدید آن توجه کرده تا بهترین نتیجه را دریافت نمایید.
- پیکاریدین: دافع حشرات پیکاریدین با غلظت ۲۰ درصد، پوست شما را تا ۶ ساعت در مقابل نيش حشرات محافظت میکند.
- روغن اکالیپتوس لیمو: در این محصول ماده فعالی به نام PMD وجود داشته که آن را جایگزین خوبی برای پیکاریدین و DEET نموده است. پس از استفاده از این محصول تا ۶ ساعت نگران گزش حشرات نخواهید بود.
- روغن میخک: این روغن دارای ماده فعال اوژنول بوده و در صورت غلظت ۱۰ درصد، تا ۹۰ دقیقه بدن را در برابر نیش حشرات مصون میسازد.
- روغن دارچین: در روغن دارچین علاوه بر اوژنول، ماده سینامالدهید وجود دارد. در صورتی که این روغن دارای غلظت ۱۰ درصد باشد، بیشتر از ۶۰ دقیقه حشرات را از بدن دور میسازد.
- روغن سیترونلا: این روغن نسبت به دیگر مواد دافع، مقاومت کمتری داشته و حداکثر تا ۳۰ دقیقه بدن را از نیش حشرات مصون خواهد ساخت.
برای خرید دستگاه دفع حشرات با خدمات پس از فروش به پارسیان دافع مراجعه کنید.
بهترین روشها برای درمان خانگی نیش پشه
با استفاده از راهکارهای زیر میتوانید در کمترین زمان به درمان پشه گزیدگی بپردازید:
- با مقداری برابر از جوی دوسر و آب، خمیری تهیه کرده و جای نیش پشه بگذارید. جوی دوسر خواص ضدالتهابی داشته و تورم و خارش ناشی از نیش پشه را از بین میبرد.
- ژل طبیعی آلوئهورا از خواص ضدالتهابی برخوردار است. قرار دادن آن روی محل گزیدگی، تورم و درد را از بین میبرد. این ژل را روزانه ۲ الی ۳ بار روی جای نیش مالیده و پس از خشک شدن، آن را با آب گرم شستشو دهید.
- قرار دادن کمپرس یخ روی محل نیش، میزان جریان خون را کاهش داده و خارش و التهاب را بهبود میبخشد. برای این کار یخ را به صورت غیرمستقیم و روزانه چندبار روی جای نیش بگذارید.
- مقداری جوش شیرین را با آب مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را روی محل گزیدگی قرار دهید. این کار برای درمان جای نیش پشه موثر بوده اما در صورت ایجاد سوزش، لازم است با روش دیگری جایگزین شود.
- عسل دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی بوده و به همین دلیل میتواند خارش و التهاب گزیدگی را کاهش دهد. علاوه بر این، قرار دادن عسل روی جای نیش از عفونت این قسمت جلوگیری خواهد کرد.
- مقداری از محلول آب و سرکه را روی محل گزیدگی اسپری کرده یا توسط یک پارچه به پوست بمالید. سرکه خواص ضدعفونی کنندگی داشته و سوزش و التهاب ناشی از نیش پشه را از بین میبرد.
- پیاز به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی، برای درمان خارش و التهاب نیش پشه موثر میباشد. مقداری از آب پیاز را روی محل نیش ماساژ داده یا حلقهای از آن را روی پوست بگذارید. به این ترتیب از عفونت احتمالی نیز در امان خواهید بود.
چی بخوریم پشه نیش نزنه؟
طبق تحقیقات انجام شده، تنظیم رژیم غذایی میتواند تاثیر مستقیمی در دفع نیش پشه داشته باشد. بنابراین با گنجاندن مواد غذایی زیر در وعدههای روزانه، میتوانید از نیش پشهها در امان بمانید:
- سیر و پیاز
- گوجه فرنگی
- سرکه سیب
- فلفل چیلی
- علف لیمو
- لوبیا و عدس
- گریپ فروت
علاوه بر این موارد، مصرف ویتامینهای گروه B میزان کشش پشهها را به سمت پوست شما کاهش میدهد. بنابراین بهتر است روزانه از قرص B کمپلکس یا B1 استفاده نموده یا خوراکیهای حاوی این ویتامین را جایگزین نمایید؛ به عنوان مثال کلم، بادمجان، اسفناج، تخمه آفتابگردان و کدو حلوایی خوراکیهای موثری در جلوگیری از نیش پشه خواهند بود.
برای خرید دستگاه مورچه کش با خدمات پس از فروش به پارسیان دافع مراجعه کنید.
درمان پف روی پلک ناشی از نیش پشه
هنگامی که پشهها روی پلک را برای نیش زدن انتخاب میکنند، تورمی دردناک و قرمز رنگ ایجاد کرده که با هربار باز و بسته کردن پلک، شما را آزار میدهد. در این هنگام برای درمان پف روی پلک ناشی از نیش پشه میتوانید از موارد زیر استفاده نمایید:
- کمپرس یخ
- آلوئهورا
- آبنمک
- خمیردندان
- بنادریل
- آنتیهیستامین
- جوش شیرین
جلوگیری از نیش پشه با خرید دستگاههای پارسیان دافع
شرکت پارسیان دافع برای حفظ سلامت محیط زیست و انسانها، دستگاههایی برای دفع حشرات و جانوران موذی تولید نموده است. دستگاه دفع حشرات فاقد بو و مواد شیمیایی بوده و حشرات را از محیط دور میسازد. با خرید این دستگاه دیگر نگران مصرف پماد، لوسیون و خوراکیهای مناسب برای دفع حشرات نخواهید بود. برای مشاهده ویژگیها و نحوه عملکرد دستگاه دفع حشرات به سایت این مجموعه مراجعه نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گزش عقرب به پارسیان دافع مراجعه کنید.
نتیجه گیری
نیش پشه علاوه بر ایجاد خارش و التهاب، میتواند بیماریهای خطرناکی مانند مالاریا و تب دنگی را منتقل کند. برای جلوگیری از نیش پشه، رعایت بهداشت، استفاده از دافع حشرات، پوشیدن لباس مناسب، اجتناب از عطرهای جاذب پشه، استفاده از توری و خشک نگهداشتن محیط توصیه میشود. از جمله بهترین دافعهای حشرات میتوان به DEET، پیکاریدین، روغن اکالیپتوس لیمو و روغن میخک اشاره کرد. در صورت گزیدگی، روشهای خانگی مانند استفاده از آلوئهورا، کمپرس یخ، جوش شیرین و عسل میتوانند خارش و التهاب را کاهش دهند. همچنین، مصرف برخی خوراکیها مانند سیر، پیاز، ویتامینهای گروه B و گریپفروت میتواند احتمال نیش زدن پشه را کاهش دهد. برای دفع پشهها بهطور مؤثر، استفاده از دستگاههای الکترونیکی پارسیان دافع نیز پیشنهاد میشود.
سوالات متداول
۱-بهترین راه برای درمان گزیدگی کک چیست؟
استفاده از آنتیهیستامین، پماد هیدروکورتیزون، کمپرس یخ، آلوئهورا و عسل میتواند سوزش و خارش نیش کک را برطرف نماید.
۲-بهترین پماد ضد پشه برای جلوگیری و درمان نیش پشه چیست؟
لوسیون دپی، پماد هیدروکورتیزون، پماد کالاندولا، اسپری دفع حشره سیگل و پماد گلد باند.
۳-راهکار دائمی برای جلوگیری از نیش پشه چیست؟
استفاده از دستگاه دفع حشرات برقی و فراصوت