از بین بردن مایت

موجوداتی در سطح جهان وجود دارند که انسان‌ها از وجود آن‌ها شاید بی خبر باشند یا انقدر ریز هستند که قابل مشاهده نیستند و یا اینکه هم‌سطح یا هم‌رنگ طبیعت هستند که برای انسان‌ها و گاها حیوانات غیر قابل مشاهده هستند. برای دیدن این جانوران حتما باید از لنز و عدسی‌های متفاوت و قوی‌تری استفاده کرد. حشره‌ها و موجودات ریز اغلب غیر قابل مشاهده هستند. این موجودات با انسان‌ها و دیگر موجودات به‌ صورت پنهانی هم‌زیستی دارند. گاهی این موجودات خطر آفرین هستند و گاهی نیز به صورت کاملا مسالمت آمیز کنار دیگر موجودات روی زمین زندگی می‌نمایند. در این مقاله سعی داریم درباره از بین بردن مایت و اینکه مایت چیست صحبت کنیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاه دفع حشرات این صفحه را دنبال کنید.

مایت چیست

مایت چیست ؟ هیره‌ها یا مایت‌ها (Mite) موجودات یا حشره هایی از رده عنکبوتیان، شاخه بندپایان هستند و جز زیرگروه کنه‌ها نیز محسوب می‌شوند واز بی‌مهرگان سطح زمین هستند.

بسیاری از این گونه‌ها یعنی مایت ها، برروی خاک و آزادانه در حال زیست و رشد هستند و بعضی از این مایت‌ها به صورت انگل ازگیاهان، جانوران و قارچ‌ها استفاده می‌کنند و با آن‌ها هم‌زیستی دارند. بعضی از این مایت‌ها اغلب در مکانی که رطوبت آن زیاد است قرارمی‌گیرند و از مواد آلی موجود درخاک و غبارخانه تغذیه می‌کنند و انگلی هستند.

مواد آلی موجود در خانه شامل قارچ، ریز مواد غذایی و سلول‌های مرده پوست بدن است که به صورت معلق در حال حرکت هستند و گاهی برروی سطوح لوازم خانه می‌نشینند.

بعضی از حشرات و موجودات ایجاد آلرژی می‌کنند. مایت‌ها هم در بعضی شرایط و بعضی افراد ایجاد آسم می‌کنند و برای پیشگیری ازایجاد آسم یا حساسیت‌های دیگر در بدن باید سوابق آلرژی خود را بدانید و از ورود این موجودات به منازل خود جلوگیری کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نقره ماهی این صفحه را دنبال کنید.

مشخصات مایت
درباره مایت بیشتر بدانید.

مشخصات مایت

درباره مایت چیست در سطرهای قبل صحبت شد، لازم است درباره مشخصات این موجودات نیز اطلاعاتی داشته باشیم.

مایت یا هیره‌های بالغ دارای ۸ عدد پا هستند. اگر میزان تراکم این موجودات را بخواهیم در محیط مرطوب مثل ملحفه بیان کنیم، باید بگوییم که به مقدار هر گرم از ملحفه حدود ۱۱ الی ۱۲ هزار مایت وجود دارد، که در مقیاس‌های بزرگتر طبیعتا تعداد بیشتری مایت وجود دارد.

طول عمر مایت‌هایی که از مواد آلی تغذیه و رشد می‌کنند ،به طور میانگین ۸۰ روز یعنی تقریبا ۳ ماه است.

مایت‌های بالغ روزی یک الی دو تخم می‌گذارند و نیازمند دمای بین ۲۴درجه تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد و همچنین رطوبت حداقلی ۷۰ درصد هستند. تکامل وخارج شدن مایت ها از تخم، تقریبا ۳ماه زمان‌بر خواهد بود.

محل زندگی مایت

مایت حشره ریز، که عموما درخانه‌ها و مکان‌هایی که بیشتر سلول مرده پوست انسان است، مثل اتاق خواب‌ها زندگی می‌کنند.

مایت‌های دیگری در سطح کره زمین وجود دارند. این مایت‌ها روی پرندگان و طیوراهلی و وحشی نیز حضور دارند و فعالیت می‌کنند.

عموما این موجودات را در میان منابع غذایی خود یعنی، مواد آلی و رطوبت میانگین ۷۰ درصد می‌توان یافت. با راهکارهای پیشگیری می‌توانید وجود مایت‌ها را در خانه به حداقل برسانید و آن‌ها را از محل های امن خود دور فرمایید.

محل‌هایی نظیر فرش ها، موکت ها، مبلمان و تخت خواب‌ها که تجمع پوست مرده انسان‌ها در آن زیاد می باشد، فراوان هستند.

آلرژی و حساسیت مایت

درباره اینکه مایت چیست کلی بحث شد و درباره نشانه‌ها و حساسیت‌های این موجودات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. آسم و حساسیت‌های ریوی
  2. آبریزش بینی
  3. ریزش اشک چشم
  4. عطسه
  5. التهاب پوستی
  6. مشکل تنفسی

از آن جایی که وزن خیلی کمی دارند می‌توانند درهوا معلق باشند و به سرعت می‌توانند جذب ریه و دستگاه تنفسی شوند و ایجاد حساسیت کنند و نمی‌توانند بر روی بدن انسان گزش ایجاد کنند.

این موجودات یعنی مایت‌ها دائم درحال پوست اندازی هستند وهمچنین مدفوع این حیوانات برای پوست انسان‌هامی‌تواند خطر آفرین باشد و ایجاد حساسیت کنند.

روش‌های از بین بردن مایت‌

از شناخته‌ترین روش های از بین بردن مایت می‌توان به شست‌وشوی مبلمان و تخت خواب‌ها به روش بخارشویی اشاره کرد. این روش با پخش کردن آب تقریبا جوش و مکش همین آب می‌توان محل زندگی و رشد این موجودات را به کلی نابود کرد.

روش‌های دیگری برای ازبین بردن یا پیشگیری مایت‌ها هم وجود دارند که به موارد زیر می‌توان اشاره کرد.</p>

۱۰ روش ا

ز بین بردن مایت چیست :

  1. کاهش دما

کاهش دما در رشد و فعالیت مایت‌ها اختلال ایجاد می‌کند. دمای مناسب برای رشد این موجودات بین ۲۴ تا ۲۷ درجه است و باید برای جلوگیری از رشد مایت باید از این دما خارج شود.

  1. کاهش سطح رطوبت

رطوبت نسبی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد، محل مناسبی برای زیست و رشد مایت‌ها است و باید درصد رطوبت را کاهش دهید.

  1. نظافت و گردگیری لوازم منزل

همان‌طور که متوجه شدید مایت چیست. دانستید که تغذیه این موجودات از مواد آلی سطح خانه می‌باشد، با نظافت و گردگیری و نیز جارو برقی کشیدن این منابع غذایی را از مایت‌ها دورکنید.

  1. از بین بردن با آب داغ

با توجه به روشی که گفته شد، می‌توانید با بخارشوی یا شستن ملحفه‌ها و پارچه ها با آب داغ ، کلونی این موجودات را کاملا از بین ببرید. دمای آب بین ۱۳۰تا ۱۴۰ درجه باشد عملکرد بهتری درخصوص از بین بردن مایت‌ها خواهد داشت.

  1. با یخ زدن مایت ها ازبین ببرید

با فریزکردن و ایجاد نقطه سرد در سطوح مشکوک به مایت، می‌توانید این موجودات را ازبین ببرید.

  1. ریختن دیاتومیک زمینی

ماده ای طبیعی از سنگ سیلیکا که با ریخت بر روی تخت و مبلمان و فرش، مواد آلی خانه را خراب کرده و امکان زندگی را برای مایت ها  به حداقل میرساند و این ماده در از بین بردن کنه  و انگل دمودكس هم استفاده می‌شود.

  1. اسپری کردن روغن  اکالیپتوس

این روغن‌ها با خاصیت ضد میکروب، ویروس و قارچ، آکنه ها  و مایت‌ها را از بین می‌برد و کافی است دو قاشق روغن  درخت چای و دوقاشق از اکالیپتوس را با آب مخلوط کرده و بر روی سطوح اسپری کنید

  1. استفاده از روبالشی و روتختی  ضد آلرژی

استفاده کردن از یک کاور روی بالش و تخت خواب خود از تجمع مایت‌ها جلوگیری کنید و محیط امنی برای استراحت خود بسازید.

  1. تعویض فرش با کف پوش یا سرامیک

همانطور که گفتیم فرش‌ها محل بسیار خوبی برای زندگی مایت‌ها هستند. از این رو انتظار می‌رود که فرش ها جای خود را به پارکت‌ها و کفپوش‌ها بدهید تا محل زیست این موجودات را در خانه‌ کم‌تر کنید.

  1. بیرون نگه داشتن حیوانات خانگی از اتاق خواب

اتاق خواب‌ها می‌توانند به وجود مواد آلی یعنی پوست مرده انسان محل تجمع مایت‌ها باشد. از این رو توصیه می‌شود حیوانات خانگی خود را از محل تجمع مایت‌ها دور نگه دارید.

روش‌های از بین بردن مایت‌

استفاده از دستگاه پارسیان دافع برای دفع حشرات

شرکت پارسیان دافع با استفاده از جدیدترین روش‌های روز دنیا، به منظور حفظ محیط زیست و بقا برای نسل‌های آینده، اقدام به تولید محصولات دافع حشرات بدون استفاده از مواد شیمیایی و سموم می‌نماید. این محصولات با استفاده از روش فراصوت (التراسونیک) طراحی شده‌اند و قادر به دفع دائمی انواع حشرات مزاحم مانند سوسک، مورچه، موریانه، ساس، کک حیوانی، کنه پرنده و غیره هستند. همچنین، این محصولات قادر به دفع موجودات و حشرات موذی مانند موش، مار، عقرب، رتیل، عنکبوت و پرندگان مزاحم، گربه و سگ نیز می‌باشند. تمامی محصولات تولیدی شرکت پارسیان دافع دارای مجوزها و تأییدیه‌های رسمی تولیدی در ایران می‌باشند. این شرکت با تمرکز بر اصول حفظ محیط زیست و استفاده از روش‌های بدون سم، به ارائه راهکارهای مؤثر و پایدار در حوزه کنترل حشرات و موجودات مزاحم می‌پردازد.

جمع‌بندی

هیره ها یا مایت(Mite) موجوداتی از رده عنکبوتیان شاخه بندپایان هستند. مایت‌ها دارای ۸ عدد پا و ۳ماه طول عمر می‌باشند و در محل‌های با رطوبت و منابع  آلی مثل پوست مرده و خاک  قابل مشاهده هستند. برای پیشگیری و از بین بردن این موجودات راه حل هایی ارائه شد که می‌توانید با بهره‌گیری از راه حل‌های مقاله و محصولات پارسیان دافع مایت‌ها را از زندگی خود به طور کامل دور کنید.

سوالات متداول

  1. مایت ها روزی چند عدد تخم میگذارند؟

مایت‌ها روزی یک الی دو عدد تخم می گذارند. مدت ۳ماه طول می‌کشد به تکامل برسد.

  1. <strong>بهترین روش از بین بردن مایت چیست ؟

بهترین روش ازبین بردن مایت‌ها و محل سکونت آن‌ها استفاده از بخارشوی و آب داغ است. هرچند روش های دیگری نیز وجود دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس